Alapítványi születésnap

Nosztalgiázni, emlékeket idézni, értékelni mindannyian szoktunk néha. Egy születésnap kapcsán ez mondhatni természetes.

Tordas már több mint öt évtizede befogadó közege azoknak az embereknek akik a szociális Otthon lakói lettek. Több évtizedig a kastély volt a fővárosi idős emberek alkonyának menedéke, majd felnőtt értelmi sérültek költöztek ide. A település lakói közül sokan dolgoztak és dolgoznak ma is ebben az intézményben, ami már 15 éve egy barátságos, eurokonform épület komplexumba költözött , kellemes környezetet biztosítva úgy a gondozottaknak mint az alkalmazottaknak.

1993 novemberében néhány lelkes dolgozó megalapította a „Jövőt Nekik is „ Alapítványt, annak érdekében, hogy az Otthon lakóinak az alapellátáson kívül segítséget nyújthasson, a civil szféra lehetőségeit kiaknázva, foglalkoztatási, sport-, kulturális, és szabadidős tevékenységeikhez.

Civil szervezetként az alapítvány teljesítette a hozzá fűzött reményeket, segítve pályázati pénzekkel, lehetőségekkel az otthon lakóit .Kiemelkedő példaként említhetjük a világszintű sporteredményeket elérő támogatott sportolókat, a Szivárvány együttes európai szintű bemutatkozási alkalmait. Fennállása óta élenjáró az önkéntes mozgalom népszerűsítésében is, ami szintén szép eredményeket hozott az évek során.

A sok szép és kimagasló eredmény eléréséhez mindig lehetett számítani az Otthon dolgozóira, néhány szülőre,külső támogatókra, köszönet mindenkinek! Reméljük ez a közös felelősségvállalás szép hagyományként folytatódik a jövőben is.

Az alapítvány élete folyamatosan változott, amint körülöttünk a világ is. Ezért a visszaemlékezés után lássuk az aktív hétköznapok ajánlatát.

Önkéntes, integrált kreatív csoportunk, a tordasi Művelődési Ház kistermében, csütörtök délutánonként ezentúl is várja az érdeklődőket, Eisenbacherné Ibolya vezetésével . Környezetbarát és társadalomtudatos termékeink mindig elismerést aratnak, ezek előállításának titkaiba beavatjuk az érdeklődőket. A nemrég Martonvásáron megrendezett jótékonysági vásáron-amit a gyúrói viharkárok enyhítésére szerveztek- az összes ezen a foglakozáson készült alkotás elkelt !

Szeptember végén, az ARTexpon is bemutatásra került néhány kivételes darab, osztatlan sikert aratva a közönség soraiban.

Közkívánatra, önkéntes kreatív klubéletünk folytatódik. Szombaton, október 24-én, 15 órától várunk minden érdeklődőt a váli Közösségi Házba, ahol a papírfonás rejtelmeibe avatjuk a közönséget.

Írjon hozzászólást!