CSR Piac 2015

Az egész napos szakmai rendezvényt június 4-én tartották a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.

Mi a CSR Piac? A felelős vállalatok seregszemléje!

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezte idén a CSR Piac kiállítást, amely bárki számára látogatható volt, előzetes regisztráció után, akadtak is érdeklődők szép számmal.

2009, 2011 és 2013 után immár negyedik alkalommal nyílt CSR Piac Budapesten. Az idén 33 kiállító pályázott a megjelenési lehetőségre: a kiállítók között néhány fős kkv, az ország legnagyobb vállalatai közül nem egy, valamint a közszféra is képviseltette magát. A hagyományoknak megfelelően a szervezők ezúttal is lehetővé tették összesen hat civil szervezetnek, hogy ingyen bemutatkozhassanak a piac látogatóinak. A CSR Piac fókusztémájának, a felelős foglalkoztatásnak megfelelően olyan civileket hívtak meg, amelyek a maguk eszközeivel segítik a vállalatokat abban, hogy minél felelősebb foglalkoztatóvá váljanak. Az egész napos kiállítást a felelős foglalkoztatás kérdéseit taglaló szakmai műhelymunka és civil kerekasztal-beszélgetés is színesítette. A CSR Piac eddig megszokott kategóriái mellett a szervezők 2015-ben kiemelten kezelték a munkavállalókra vonatkozó felelős programokat.

Látogatóként elsőnek egyik kiemelt támogatónk standját kerestük fel, amint a mellékelt képen is látható, üdvözölve az ismerős arcokat. Nagyon széles skálán mozgott a kiállítók köre, a holland nagykövetségen keresztül, ismert nagyvállalatokon át, egészen picike civil kezdeményezésekig.

Hosszan lehetne írni a tapasztalatokról, de a lényege ennek a kiállításnak a mi esetünkben is megvalósult: mentünk, láttunk, beszélgettünk, információkat, ötleteket gyűjtöttünk, és azóta már sikerült is felvenni a kapcsolatot néhány, számunkra érdekes kiállítóval, a hasznos együttműködés reményében.

A 2017-ben rendezendő, következő piacon, mi is szeretnénk bemutatkozni. Reméljük sikerül!

Írjon hozzászólást!