Egy játszma a bajnokkal ?

Mit csinálnak nyáron egy irodaház dolgozói ha nem dohányoznak ? Kihívják a mi  asztaliteniszben világklasszis Mazsinkat egy játszmára. Hogy hol? Hát a fővárosi irodaház üres szárnyában.

Régi kedves barátunk, önkéntesünk agyából pattant ki a szikra, a környezete pedig támogatta az ötletet, igen, várják szeretettel, de csak egyedül jön? Nem bizony. Vele ment kedves sportársa, Korcsogh Györgyi is, aki 2014 -ben  Belgiumból EB ezüstöt hozott a gyüjteménybe. De kell egy biró is, tehát Mocsonoki Károlyné is legkedvesebb tanítványaival tartott, közös eredmény az övék, sok éve a hölgyek edzője. Meg volt mondva, semmit ne vigyünk, csak pontosak legyünk!

Én, a fotós és krónikás, a háttérből figyeltem. Megérkezünk az adott időpontban, portán bejelentkezünk, már vártak, autó a mélygarázsban leparkol, mi lifttel fel, ahova irányítanak.

Egy üres irodarészben találtuk magunkat, csillogó-villogó, éppen akkor kicsomagolt versenykategóriás pingpongasztal látványa fogadott, több, még becsomagolt, klassz ütő és labda.Egy gyors bemelegítés és jöttek a játszani vágyók, aki 10 perces időközökre voltak beosztva. Az eredmények fel lettek jegyezve és közben azért a  lányok is kaptak egy kis pihenőidőt.

Nagyon szoros volt a verseny, mikor megérkezett egy aznap éppen külföldről oda delegált  csinos hölgy, tűsarokban. Néztük, mi szeretne? Játszni ! Így? Semmi gond, lerúgta a cipellőket és a nap ádáz csatája vette kezdetét. Nagyon jól játszott, de Mazsi egy hajszállal jobb volt nála 🙂 Ígértük, hogy egy óra múlva értesítjük, valószínű ő lesz a nap győztese.

Az utolsó órábán már  nagyon pörögtek az események, egyre jobb és jobb játékosok jöttek, kisebb szurkolótábor alakult ki körülöttünk. A győztes a képen látható fiatalember lett, mármint az ellenfelek közül a legjobb, mert Mazsi mindekit legyőzött! Lett egy második helyezett úr is,   aki Györgyi partnerei közül a legjobban bizonyult.

Emlékül  egy újrahasznosított kartonhengeről készült kupa és az olimpiai érem egyszeri fotózásra  kapott viselése őszinte örömmel töltötte el a győztest. Gratulálunk!

Nagyon jó hangulatban zárult le a 3 órás esemény, a nap fénypontja pedig az volt, hogy ajándékba kapták a lányok a hordozható versenyasztalt, az ütőket és labdákat. Milyen szerencs, hogy mikrobusszal érkeztünk, abba is alig fért be 🙂

Köszönjük a lehetőséget, a lányok készen állnak a következő kihívásra !

-gr-

 

 

farsanag-erika-asztaliteszezo-specialis-olimpiai-bajnok-2015egy-jatszma-a-bajnokkal-farsanag-erika-vilagbajnok-es-korcsogh-gyorgyi-eb-ezustermes-asztaliteniszezok

Írjon hozzászólást!