Kapolcs 2016

2011-ben voltunk először a Művésztek Völgyében, és azóta ezt minden alkalommal, évente, július végén ezt megismételjük. Nem egyszerű a szervezés, hónapokkal előtte egyeztetések sorozata, megbeszélések és újratervezések, számítások. A Máltaiak Pátyról kerámiákkal, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány textilekkel, kerámiákkal, ékszerekkel, az érdi Emberi Hang Alapítvány kerámiákkal és textilekkel,  végül mi, egybeforrva  a Tordasi Műhellyel, leginkább textillekkel érkezünk ilyenkor.

És eljön a nagy nap, az indulás napja,  a 4 szervezet összefogva, a kapolcsi rk.templom mellett felállítja a sátortábort. Vásársátor, főzősátor, alvósátor, házirend, meg amit akartok 🙂 Három éve már van törzsfőnökünk is, a Tordasi Műhely vezető koordinátora, Katona Mihály személyében, hisz kell egy férfi a háznál, főleg ha olyan vezetői adottságokkal rendelkezik, mint ő.

Tudni kell, hogy többnyire hölgyek a sérülteket foglalkoztató, megváltozott munkaképességű műhelyek vezetői, alig akad férfi, de azért minden alkalomra adódik férfi segítség az önkéntesek között. Viccet félretéve, ez egy kemény munka, vagy kánikula van vagy pusztító, sátrat tépő, áztató vihar. Idén is volt mindkettő! Úsztunk rendesen!

Nehéz csak az idei évről beszélni, hisz ezeknek a folymata is fontos, no meg ismétlődik is minden. A résztvevő dolgozók és önkéntesek váltják egymást, persze a vevők is, habár akad visszajáró, nem is kevés.

Ez a két hét minden nyáron egy túlélőtábor és egy csapatépítő tréning keveréke. A lényeg, hogy sok pozitív hozadéka van ! Többek között az önkéntesség  kipróbálásának egyik legjobb helyszíne, szerencsére vannak is rá jelentkezők bőven.

Az itt szerzett  bevétel értékét  minden esetben felülmúlja az esélyeegyenlőség és  az elfogadás elvének gyakorlati megvalósítása, a fogyatékkal élők munkájának népszerűsítése.

-gr-kapolcs-2016

Írjon hozzászólást!