Várja Önt a Tordasi Önkéntes Pont 2018-ban is

Boldog Új Évet  kívánunk minden Önkéntesünknek, várunk mindenkit szeretettel, idén is, már hagyományosnak mondható és új programjainkon is !
Önkéntes Pont 2018-ban is minden csütörtökön 15-17 óráig a HANGYA Művelődési Házban! Újrahasznosító kézműves programok a ,,Jövőt Nekik is”Alapítvány szervezésében.

Munkanapokon 8-16 óra között Tordason, a Gesztenyés út 1 -ben várjuk az önkéntesség iránt érdeklődőket !

Amit kínálunk……

Megismerhetik az önkéntes munka lehetőségeit, kereteit, választ kapnak önkéntességgel kapcsolatos kérdéseikre!
Kipróbálhatják magukat újrahasznosító kézműves programokban!
Munkálkodhatnak a hagyományok megőrzésén!
Jó hangulatú foglalkozások, beszélgetések közben részeseivé válhatnak az elfogadás, befogadás élményének!
Átélhetik az együtt alkotás közösségépítő erejét!
Köszönet az eddigi munkáért:

DSC_0898

Itt olvasható a november 30-án elhangzott évértékelőnk összefoglalója :

ÖNKÉNTES PONT TORDAS
A „JÖVŐT NEKIK IS” Alapítvány a TÁMOP-5.5.2-11/2.-2012-0026. azonosító számú sikeres pályázatának köszönhetően 2012. október 15-től kezdődően elindíthatta „Értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációját segítő önkéntes tevékenységek népszerűsítő projektje Tordason” elnevezésű programját. Az eddig eltelt időszak alatt regisztrált önkéntesek száma 38 főről 248 főre emelkedett, több ezer munkaóra segítette a projekt céljának megvalósulását vásárok, szabadidős, sport és kulturális programok, jótékonysági koncert, patronáló mozgalom, ács, festő és takarító munkák kereteiben.
A tordasi lakóközösség mindig példáját mutatta annak, hogyan lehet és kell közös célokért összefogni, emberi odafordulással jó ügyet szolgálni. Az 1981 óta a tordasi kastélyban, majd a Gesztenyés úti új otthonban, a Somogyi Béla úti lakóotthonban élő sérült emberek befogadása, elfogadása is mutatja a tordasi lakóközösség értékeit, s az „önkéntes segítség” természetes módon folyamatosan jelen volt a hétköznapokban. Az Önkéntes Pont segítségével lehetőség nyílt az önkéntesség koordinálására, hatékonyságának növelésére, kiterjesztésére, a társadalmi felelősségvállalás formáinak továbbfejlesztésére, valamint az önkéntes munka elismerésére!
2014-től a Hangya Művelődés Ház nyújt integrált helyszínt az Önkéntes Pont programjaihoz a „Jövőt Nekik is” Alapítvánnyal fennálló együttműködés keretében. Csütörtökönként újrahasznosító kézműves tevékenységek közben az odalátogatók megismerhették az értelmi fogyatékossággal élőket segítő önkéntes munka lehetőségeit, kereteit, választ kaptak önkéntességgel kapcsolatos kérdéseikre.
2017-ben tovább bővült az állandó alkotó kör, melynek tagjai közösen munkálkodtak a hagyományok megőrzésén, új kézműves technikák elsajátításán, de tevékeny részesei voltak a művelődési ház ünnepi dekorációi elkészítésének is. Jó hangulatú foglalkozások, beszélgetések alkalmával az elfogadás, a befogadás természetes közegében az együtt alkotók átélték az élvezetes és hasznos tevékenységek közösség építő erejét.
Az év programját színesítették az Önkéntes Pont alkotó közössége által a martonvásári és tordasi otthonokban, valamint Tordas és a környező községek kulturális eseményeihez kapcsolódóan változatos helyszíneken tartott kézműves foglalkozások. Az Önkéntes Pont vásárok alkalmával részt vállalt a sérült emberek által készített foglalkoztatási termékek népszerűsítésében is. A csütörtöki alkalmak lehetőséget biztosítottak az önkéntességet népszerűsítő előadások megtartására is, melyek közül kiemelkedő sikere volt az „Önkéntes barangolások” címmel, Gali Rita által tartott programnak.
Az évet az Önkéntesség Világnapja valamint a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából a „Jövőt Nekik is” Alapítvány által szervezett bensőséges ünnep zárja ma, kiállítással, zenével. Ez alkalommal a résztvevők közös alkotása keretében elkészül Tordas község adventi koszorúja, mely körül az adventi gyertyagyújtások alkalmával együtt készítik lelküket a karácsonyi ünnepekre az értelmi fogyatékossággal élők otthona és Tordas község lakói.

-Eisenbacherné Ibolya-

Írjon hozzászólást!